В Україні хочуть легалізувати гральний бізнес / фото 112.ua

Державний бюджет України може отримати в цьому році 4,5 млрд грн в результаті легалізації грального бізнесу в країні.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі радіо«НВ».

"За підрахунками Міністерства фінансів, 4,5 млрд грн в цьому році має отримати держава від грального бізнесу. Від цього закону (про легалізацію грального бізнесу - УНІАН) програють нелегальні заклади, які ще існують на сьогодні", - сказав Гетманцев.

Відео дня

При цьому, за його словами, норма законопроекту щодо функціонування азартних ігор виключно на території п'ятизіркових готелів зберігається.

Читайте такожДепутати пропонують знизити податок на доходи від грального бізнесу до 10%

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2019 року Верховна Рада провалила в першому читанні голосування за урядовий законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні (№2285), який передбачає роботу казино виключно в п'ятизіркових готелях.

Після цього Кабінет міністрів доручив поліції і Податковій службі припинити роботу гральних закладів, що працюють під виглядом лотерей.

3 січня депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки оподаткування на доходи від грального бізнесу до 10% від загального доходу з 18%. При цьому передбачається, що виграші в азартні ігри не обкладатимуться податком на доходи фізичних осіб і військовим збором.