Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів затвердив оновлений перелік підприємств, які не підлягають приватизації.

Читайте такожДо переліку об'єктів малої приватизації увійшли дев'ять ять підприємств "Укроборонпрому"

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Телеграм-каналі.

Відео дня

"Ми затвердили відповідний проект закону, тепер його має розглянути й затвердити Верховна Рада", - написав він.

За словами прем'єра, не підлягають продажу підприємства, які забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави, природні монополії, а також об'єкти, які мають критично важливе значення для суспільства.

"Більше того, ми посилимо контроль за належним користуванням майном і ефективним керуванням стратегічними державними підприємствами, які не підлягають приватизації", - додав він.

В опублікованому переліку об'єктів присутні НАК "Нафтогаз України", "Магістральні газопроводи України, "Укртрансгаз", "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз", "Укртранснафта", холдингова компанія "Артем", "Укрпошта", "Укрзалізниця". Для цих підприємств встановлено умову, що частина корпоративних прав, що належать державі, повинно бути не менше 50% плюс одна акція.

Для таких підприємств, як "Енергоатом", "Укргідроенерго", "Укренерго", "Антонов", прописана умова в 100% корпоративних прав, які належать державі.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації. Кабмін повинен був протягом трьох місяців після цього підготувати оновлений список держактивів, які не можна приватизувати.