У Раді пропонують виплачувати "підйомні" українцям, які досягли повноліття / фото УНІАН

У Верховній Раді пропонують створити "економічний паспорт українця", на який по досягненню 18-тиріччя будуть виплачуватися кошти з "Фонду майбутнього", який акумулюватиме 1% від реалізації всіх корисних копалин щорічно.

Відповідний законопроєкт "Про економічний паспорт українця" розміщений на сайті ВР. Ініціатором виступив представник "Слуги народу" Дмитро Костюк, пише "Економічна правда".

Читайте такожДепутат пропонує звільнити українців від податків з депозитів

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою, метою проекта є припинення відтоку українців закордон та підвищення економічного рівня життя громадян.

Депутатами пропонується створити "Фонд майбутнього", на рахунках якого будуть акумулюватися кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України.

Кошти з фонду будуть нараховуватись на спеціальні особисті рахунки (економічні паспорти) для українців, народженим в Україні після 1 січня 2021 року, та які проживали на території України упродовж 18 років, і виплачуватимуться їм після досягнення ними повноліття.

"Така система вже давно діє в Об'єднаних Арабських Еміратах, де кожен араб отримує від держави свій відсоток від продажу нафти. Як показує практика ОАЕ, таке рішення є дієвим і забезпечує гідний рівень життя громадянам", - йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.