Міністрам уріжуть зарплати / фото УНІАН

Кабінет міністрів впорядкував виплати керівникам міністерств на рівні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. Про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Читайте такожСередня зарплата українців зросла до 12 264 гривень

За його словами, уряд на виконання завдання президента ухвалив рішення про впорядкування виплат зарплат керівникам міністерств.

Відео дня

«Справедливим буде прив’язати зарплати міністрів, заступників міністрів й інших високопосадовців до середньої зарплати по країні. Тобто, якщо в усіх зарплата зменшуватиметься, то у високопосадовців теж», - зазначив Гончарук.

Прем’єр-міністр запевнив, що зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат.

Він наголосив на необхідності припиняти виплати по 200-400% премій - відтепер максимальна премія буде не більшою, ніж один оклад.

«Більше того, уся інформація про зарплати керівництва Кабінету міністрів буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця», - пообіцяв Гончарук.

Також, за його словами, уряд звернеться до наглядової ради НАК «Нафтогаз України» з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення.