Ілюстрація REUTERS

У Міжнародному валютному фонді поки що не визначили точну дату затвердження нової програми розширеного фінансування для України обсягом 5,5 млрд дол.

Читайте такожУ НБУ розповіли, коли дозволять бізнесу вільно купувати валюту

Про це на брифінгу заявив прес-секретар МВФ Джеррі Райс, відповідаючи на запитання про терміни затвердження нової програми для України.

Відео дня

«Я не можу зараз назвати точну дату», - сказав він, додавши, що відповідне рішення ухвалюватиме Рада директорів МВФ.

При цьому Райс зазначив, що Фонд зараз веде дуже активний і конструктивний діалог з Україною, і відзначає прогрес у переговорах, який сподівається просувати і далі.

«Зміцнення верховенства закону, викорінення корупції, посилення конкуренції, відкриття ринків, зменшення ролі держави і олігархів, продумана фіскальна політика, незалежність центрального банку - це головні питання, які зараз обговорюються і по яких є прогрес», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським 22 січня відзначила прогрес у виконанні Україною умов для старту нової програми.

Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів МВФ.

Голова НБУ Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджено в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - ухвалення в Україні законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової і митної служб, оборот сільськогосподарських земель.