Ілюстрація REUTERS

Голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським на Міжнародному економічному форумі в Давосі відзначила прогрес у виконанні Україною умов для старту нової програми.

Читайте такожГончарук висловив своє бачення співпраці України з МВФ

«У нас була дуже конструктивна розмова з президентом Зеленським про прогрес, зроблений у реформуванні судової влади, підвищеннія поваги до закону, в просуванні в економічному зростанні та важливості завершити дії, які, як і раніше, залишаються нерозв'язними, щоб ми могли поставити програму МВФ на рішення ради директорів», - сказала вона.

Відео дня

Георгієва також подякувала президенту і його команді за прагнення виконати передбачені програмою зобов'язання.

Зеленський в свою чергу також зазначив, що дискусія була конструктивною.

«У нас був хороша дискусія про дуже важливу підтримку МВФ України в цілому і для кожного українця», - сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів МВФ.

Голова Національного банку України Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджене в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди – ухвалення в Україні законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служб, обіг сільськогосподарських земель.

Міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила, що після виконання нової трирічної програми фінансування Україна може повністю завершити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.