Прем'єр-міністр Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів України поставив завдання новому керівнику Державної фіскальної служби (ДФС), яка на даний час знаходиться в стані ліквідації, Сергію Солодченко перезавантажити роботу відомства та у разі необхідності прийняти відповідні кадрові рішення.

Читайте такожНефьодов назвавши чорним піаром відкриття справи НАБУ проти нього

Про це на своєму каналі в Telegram повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відео дня

"Раніше Фіскальна служба існувала як каральний орган для сумлінного бізнесу й не помічала тіньові схеми. Уряд припиняє це явище раз і назавжди! Сьогодні поставив чітке завдання новому керівнику Державної фіскальної служби Сергію Солодченко - докорінно змінити систему роботи ДФС, включаючи відповідні кадрові рішення", - написав Гончарук.

Він зазначив, що "чесні підприємці зможуть працювати спокійно", оскільки уряд перезавантажить Фіскальну службу, забезпечивши нульову толерантність до корупції.

Як повідомляв УНІАН, 12 лютого Кабінет міністрів України тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на Сергія Солодченко замість Дениса Гутенко.

Солодченко раніше обіймав посаду начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, а звільнений Гутенко з липня 2019 року очолював комісію з реорганізації ДФС для завершення комплексної реформи служби та започаткування роботи податкової та митної служб.

Довідка УНІАН. Уряд у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

Новостворена податкова служба отримала держреєстрацію 17 травня 2019 року, митна служба – 16 липня минулого року.