Голова Федерального резерву Джером Пауелл / REUTERS

На тлі побоювань щодо впливу поширення коронавірусу Covid-19 на економіку, Федеральний резерв США провів найбільше незаплановане зниження ставок з 2008 року.

У вівторок Федеральний резерв знизив ставку відразу на 0,5 відсоткового пункту, до рівня 1-1,25%, щоб стимулювати економічне зростання в США, пише Голос Америки.

Американська економіка повною мірою відновиться, коли завершиться спалах поширення вірусу, запевнив ЗМІ голова Федерального резерву Джером Пауелл.

Відео дня

Читайте такожУдар коронавірусу по глобальній економіці. Що чекає на Україну

Він, однак зауважив, що не знає наскільки довго може тривати економічний ефект від спалаху вірусу. "Не думаю, що хтось знає скільки це триватиме, - сказав Пауелл. – Я знаю, що економіка США потужна і ми перейдемо це і повернемось до потужного зростання і потужного ринку праці".

Президент США Дональд Трамп виступає за зниження ставок для того, щоб сприяти економічному зростанню у США. Він підтримав рішення Федерального резерву, але назвав його недостатнім.

Нагадаємо, раніше експерти компанії Moody's Analytics заявили, що поширення китайського коронавірусу може нашкодити світовій економіці серйозніше, ніж фінансова криза 2008 року.