Ілюстрація / REUTERS

Поширення китайського коронавірусу може нашкодити світовій економіці серйозніше, ніж фінансова криза 2008 року, говориться в щотижневому огляді ринків від компанії Moody's Analytics, пише НВ.

"Ніхто не передбачав появи потенційно спустошливої пандемії на початку 2020 року. І на відміну від фінансової кризи, державні діячі ... можуть бути обмежені в можливостях усунути або компенсувати втрати від пандемії, яку можна порівняти з "іспанкою" (епідемією грипу - ред.)1918 року», - йдеться в огляді.

Читайте такожCNN: Китай може втратити 60 мільярдів доларів через смертельний коронавірус

Відео дня

У Moody's додали, що індекс цін на промислові метали вже знизився на 7,1% в відповідь на ризики, пов'язані з поширенням коронавірусу. Відзначається, що 29 січня він досяг мінімального значення з червня 2017 року. Це падіння пов'язане зі значним впливом Китаю на світову промисловість.

У звіті говориться, що коронавірус також негативно вплинув на ринок американських облігацій, пише Moody's.

Нагадаємо, що через коронавірус Google закрила свої офіси в Китаї, Starbuks призупинив роботу половини кав'ярень, а IKEA - половини магазинів. Tesla зупинила роботу заводу в Шанхаї в рамках розширеного розпорядження уряду Китаю щодо протидії поширенню коронавірусу.