Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про створення «мозкового центру» з представників аналітичних центрів, українського бізнесу та Офісу президента, який оперативно вироблятиме рішення для реакції на економічні виклики, про що прем'єр повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожПредставник України в МВФ розповів про негативні наслідки для економіки у разі оголошення дефолту

«Я провів відеозустріч із представниками аналітичних центрів, українського бізнесу та Офісу президента. На ній ми домовились, що формуємо відкриту стратегічну платформу, створену на основі професіоналізму. Це - «мозковий центр» для розробки рішень щодо реагування на надзвичайні виклики, упорядкування антикризових дій та паралельної розробки довгострокової стратегії розвитку України в умовах глобальної економічної нестабільності», - написав прем'єр.

Відео дня

Шмигаль зізнався, що ніхто не знає, скільки триватиме криза, викликана пандемією коронавірусу. Однак він зазначив, що водночас країна повинна мобілізувати ресурси для реагування на економічні виклики.

За словами прем'єра, новостворена структура об'єднує зусилля бізнесу та ключових аналітичних центрів. До проекту вже приєдналися Інститут економіки та прогнозування НАН України, «Нова Країна», «Разумков Центр», Ukrainian Institute for the Future, Укрпромзовнішекспертиза. Запуск ініціативи координує команда Кирила Криволапа, яка залучатиме представників аналітичних центрів, незалежних експертів та бізнесу до спільної роботи.

Як повідомляв УНІАН, станом на 7:00 25 березня на території України зафіксовано 113 випадків інфікування коронавірусом.

За оптимістичного сценарію розвитку ситуації з коронавірусом падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками 2020 року становитиме близько 5%, про що заявила заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.

За словами Ковалів, передбачається, що дефіцит держбюджету зросте до 7% від ВВП, хоча раніше закладався показник у 2% ВВП.