Найбільше українці заборгували за газ / фото 5.ua

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець лютого 2020 року скоротилася на 0,4% у порівнянні з січнем 2020 року – до 66,7 мільярда гривень.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють, що прострочення оплати компослуг не вплине на субсидії

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на кінець лютого заборгованість населення з оплати за природний газ склала 28,6 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду - 22,4 мільярда гривень, за управління багатоквартирними будинками - 4,6 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 4,8 мільярда гривень, за вивезення побутових відходів - 0,9 мільярда гривень, за постачання електроенергії - 5,4 мільярда гривень.

У лютому населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 19,8 мільярда гривень (100,8% нарахованих за цей період сум).

"У лютому 2020 року з населенням було укладено 5,5 тисяч договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 59 мільйонів гривень. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становить 24,2 мільйона гривень", - додали у Держстаті.

При цьому в лютому заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) виросла на 2% і становила 32,69 мільярда гривень.

Найменша заборгованість зафіксована у Чернівецькій, Закарпатській і Волинській областях, при цьому найбільша заборгованість у міста Києва, Дніпропетровської та Харківської областей.

Як повідомляв УНІАН, на кінець січня 2020 року заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг зросла на 4,7% у порівнянні з груднем 2019 роки - до 67 мільярдів гривень.