Ілюстрація REUTERS

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку прийняла рішення про надання 8 мільярдів доларів для підтримки приватного сектору і збереження робочих місць у країнах, які постраждали від пандемії коронавірусної інфекції.

Читайте такожОперація “врятувати економіку”: Єврокомісія хоче виділити 100 мільярдів євро на збереження робочих місць

Як повідомили у прес-службі IFC в Україні, Молдові та Білорусі, фінансова допомога корпорації входить до пакету швидкого фінансування від групи Світового банку, загальна сума якого становить 14 мільярдів доларів.

Відео дня

Згідно з повідомленням, IFC зараз розглядає можливість підтримати близько 300 компаній, які постраждали від коронавірусу, шляхом розширення програми торгового фінансування та ліній оборотного капіталу для партнерів у фінансовому секторі, а також наявних клієнтів, що працюють у таких галузях, як інфраструктура, промисловість, сільське господарство і сфера послуг.

"IFC об'єднує зусилля з іншими членами групи Світового банку для підтримки приватного сектору у відновленні економічної стабільності і збереженні робочих місць у такий складний момент. Ми підтримуватимемо наявних клієнтів на ринках, що розвиваються, включаючи Україну", - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, зокрема, 2 млрд дол. буде спрямовано на підтримку наявних клієнтів у сфері інфраструктури, промисловості, сільського господарства і сфери послуг.

"IFC запропонує позики компаніям і, за необхідності, здійснить інвестиції в акціонерний капітал. Цей інструмент також допоможе компаніям у галузі охорони здоров'я, які відчувають зростання попиту", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що 2 млрд дол. буде спрямовано на підтримку платіжних ризиків фінансових установ з метою забезпечення ними фінансування експорту та імпорту; ще 2 млрд дол. - на поповнення бюджетів країн, що розвиваються, для кредитування підприємств, щоб поліпшити їх ситуацію з обіговими коштами і сформувати фонди для оплати рахунків і виплати заробітних плат працівникам; ще 2 млрд дол. буде запропоновано місцевим банкам для фінансування і розподілу ризиків, щоб вони могли продовжувати кредитувати компанії на ринках, що розвиваються.

Як повідомляв УНІАН, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) має намір надати Україні 40 млн євро на придбання медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Раніше генеральний директор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина заявила про те, що Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку може виділити Україні 500 млн дол. кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину, запровадженого українською владою з метою недопущення масового поширення коронавірусу в країні.

16 березня Міжнародний валютний фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал у розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.