Ілюстрація REUTERS

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) має намір надати Україні 40 млн євро на придбання медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Читайте такожУкраїна близька до завершення переговорів з МВФ і не планує реструктуризацію боргу - міністр фінансів

Про це повідомили в прес-службі Міністерства розвитку громад і територій з посиланням на підсумки наради глави міністерства Олексія Чернишова з представниками європейського банку.

Відео дня

Згідно з повідомленням, таку суму буде надано в рамках чинного проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», відкритого в 2014 році.

У прес-службі уточнили, що 23 березня Міністерство розвитку громад отримало від ЄІБ план дій з надання цієї позики, і зараз сторони погоджують деталі і терміни співпраці.

«Мінрегіон в цьому питанні співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством фінансів для отримання єдиного результату - швидкого отримання кредиту. Ці кошти від Європейського інвестиційного банку будуть спрямовані на придбання необхідного медичного обладнання. Мінрегіон вже працює з Міністерством охорони здоров'я України щодо переліку обладнання, яке ми повинні закупити на ці кошти», - цитує прес-служба Чернишова.

Також повідомляється, що представники Європейського інвестиційного банку зазначили, що підтримують стратегію уряду України і підтвердили, що для всього світу, і для України також, на цей час є дуже важливою можливість використання достатньої кількості сучасного медичного обладнання для боротьби з коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний директор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина заявила про те, що Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку може виділити Україні 500 млн дол. кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину, запровадженого українською владою з метою недопущення масового поширення коронавірусу в країні.

16 березня Міжнародний валютний фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал у розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.