Ілюстрація REUTERS

Уряд спільно з Національним банком України та банками допрацьовує державну програму доступного кредитування для підприємців "5-7-9", щоб поширити її дію на бізнес, що має кредити.

Читайте також"Доступний кредит" для бізнесу зросте до 2 мільйонів гривень – прем'єр

Про це повідомляється на сторінці НБУ у соцмережі Facebook з посиланням на підсумки наради правління НБУ з членами Спілки українських підприємців (СУП).

Відео дня

Зазначається, що спочатку ця програма розглядалася виключно як підтримка бізнесменів, але в умовах карантину ніхто не біжить відкривати стартап і брати на це кредит.

"Зараз уряд разом з НБУ і банками допрацьовує цю програму, щоб поширити її дію на той бізнес, який вже має кредити. Це дозволить знизити боргове навантаження на малий і середній бізнес, а також дасть доступ до оборотних засобів. Умови програми фіналізуються", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого уряд України оголосив старт програми держпідтримки малого і середнього бізнесу, що дозволяє учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

У перший місяць роботи програми банки видали 97 кредитів на загальну суму 66,11 мільйона гривень.