REUTERS

Закриття банків і контроль за рухом капіталу на три тижні в Греції обійшлися країні в три мільярди євро, не включаючи втрати в туристичному секторі, повідомляє РИА Новости з посиланням на місцеву газету Kathimerini.

Банки в Греції закриті з 29 червня на тлі ажіотажного зняття грошей з рахунків після оголошення референдуму про угоду з міжнародними кредиторами. Уряд пояснив введення банківських канікул "надзвичайними обставинами, термінової і непередбаченої необхідністю захистити грецьку фінансову систему та економіку Греції в цілому у зв'язку з нестачею ліквідності" через відмову ЄЦБ надавати ліквідність.

Читайте такожГреція з понеділка починає підвищувати ПДВ

Відео дня

Навіть якщо найближчими тижнями кредитна система повернеться до норми, грецькому ринку буде потрібно ще багато часу, щоб компенсувати збитки, завдані ним під час закриття банків. Як повідомляє видання з посиланням на експертів у сфері торгівлі, тільки сфера роздрібної торгівлі Греції зазнала втрат у розмірі 600 мільйонів євро, при цьому найсильніший удар припав на сектор одягу. Експорт також сильно постраждав, втративши 240 мільйонів євро.