Фото УНИАН

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров звернувся з проханням до Міністерства фінансів при формуванні бюджету на наступний рік збільшити фінансування служби в 2,5 рази - до 10-10,5 мільярда гривень з 4 мільярдів гривень поточного року.

Про це глава ДФС повідомив в ході брифінгу.

"Ми просили суттєве збільшення бюджету, в наших розрахунках ми використовували цифри 10-10,5 мільярда гривень, це гроші, які нам необхідні на 2016 рік. І ми ці гроші зможемо відпрацювати", - сказав Насіров.

Відео дня

За словами глави ДФС, ці кошти підуть на збільшення оплати праці працівників служби, а також на інвестиції, зокрема для розробки деяких ІТ-продуктів, які зможуть замінити людський працю.

Він зазначив, що 97% коштів, призначених на фінансування ГФС поточного року, йшли на оплату праці. Насіров нагадав, що до кінця року штат ДФС буде скорочений на 30%, і за рахунок цього навіть за умови збереження фінансування на поточному рівні працівникам, які залишилися, буде збільшено заробітну плату на 40%.

"Але нам необхідно істотніше збільшення, тому що заробітна плата в регіонах у митних інспекторів на пунктах пропуску становить 2,5-3 тісячи гривень. Звичайно важко боротися з їх зловживаннями", - сказав Насіров.

Читайте такожДФС пропонує вдвічі скоротити кількість місцевих податкових інспекцій

Як повідомляв УНІАН, згідно із законом про держбюджет на 2015 рік, фінансування Міністерства фінансів становить 1,782 мільярда гривень, Служби безпеки України - 4,4 мільярда гривень.

Державна фіскальна служба з 9 листопада почала тестування професійних і особистісних якостей своїх співробітників з метою оновлення складу служби та підвищення ефективності її роботи.

До кінця року кількість працівників Державної фіскальної служби буде скорочено на 30%, або на 17 тисяч співробітників.