Фото УНИАН

Зростання доходів місцевих бюджетів в Україні в січні-травні 2016 року порівняно з аналогічним періодом минулого року становило 17 млрд грн до 54 млрд грн, завдяки фінансовій децентралізації.

Читайте такожДоходи зведеного бюджету України з початку року зросли на 56 мільярдів

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

Відео дня

«За п'ять місяців цього року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло майже 54 млрд грн. Це більше, ніж за аналогічний період минулого року, майже на 17 млрд грн. Фактично у нас приріст становить близько 50%», - сказав він.

За словами прем'єра, додаткові кошти можуть бути спрямовані на розвиток інфраструктури, підвищення якості надання комунальних послуг, на освіту, охорону здоров'я й культуру.

Читайте такожУкраїна і ЄС підписали угоду про виділення 97 мільйонів євро на децентралізацію

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що доходи місцевих бюджетів в 2016 році зростуть на 46 млрд грн.

Україна з 2014 року проводить реформу бюджетної децентралізації, передаючи на місця управлінські та фінансові повноваження. Заявлені перетворення повинні принести регіонам загалом близько 40 млрд грн додаткових доходів на рік. Разом з тим, на центральному рівні залишається можливість надання фінансової допомоги регіонам, зокрема й завдяки Фонду регіонального розвитку. Бюджет цього фонду в 2015 році становив 3,5 млрд грн. Однак за підсумками 2015 року понад 520 млн грн з цього фонду не були використані у зв'язку з відсутністю якісних інвестиційних проектів у регіонах, які б пройшли перевірку міжвідомчої комісії на відповідність вимогам законодавства.