Законопроект про запровадження 15% пенсійного збору з операцій продажу готівкової валюти відкликано його автором, опозиційним народним депутатом Андрієм Павловським.

Про це автор законопроекту заявив в інтерв'ю УНІАН.

«Учора увечері я написав листа Литвину про те, що я відкликаю свій законопроект», - сказав А.Павловський.

Відео дня

За його словами, ця законодавча ініціатива була подана ним для того, щоб показати всю абсурдність ситуації із запровадженням пенсійного збору на операції з продажу готівкової валюти фізичними особами. Депутат переконаний, що такий збір повинен стягуватися з операцій юридичних осіб і банків зокрема, які часто і є найбільшими спекулянтами на валютному ринку. Також А.Павловський вважає, що для збільшення надходжень необхідно запровадити податок на операції з офшорами.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, якими пропонується запровадити збори до Пенсійного фонду з операцій з продажу готівкової іноземної валюти як з фізичних, так і з юридичних осіб.

Законопроектом №11470-1, автором якого є народний депутат Андрій Павловський, пропонується запровадити 15%-ний пенсійний збір з операцій з продажу готівкової валюти.

Читайте також:

НБУ наполягає на запровадженні 15% збору з продажу валюти

НБУ хоче боротися із зарплатами в “конвертах” запровадженням 15% збору на продаж валюти

Запровадження податку на продаж валюти відклали... ненадовго