Нацбанк: курс 13 грн/долл. - высокий и не соответствует экономической ситуации

Національний банк України буде жорстко припиняти спроби дестабілізувати валютний курс, і ці зусилля відчують громадяни України, повідомив сьогодні заступник голови Нацбанку Бориса Приходько під час акції протесту під будівлею НБУ.

«Ми будемо жорстко припиняти спроби розхитувати курс. І всі громадяни України відчують це»,- цитує Приходько співтовариство FinMaidan на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Приходько не став прогнозувати подальший рівень валютного курсу, але підкреслив, що для нього орієнтиром є курс, передбачений у держбюджеті, згідно з яким у 2014 році очікується середній обмінний курс на рівні 10,5 грн/дол.

Відео дня

«Курс 13 грн/дол. - високий і не відповідає економічної ситуації», - додав він.

Також Приходько зазначив, що Міжнародний валютний фонд не забороняє проведення валютних інтервенцій, але Нацбанк утримується від їх проведення, щоб не витрачати золотовалютні резерви.

Читайте такожГривня зміцнилася до 13 грн/дол.

Як повідомляв УНІАН, у лютому НБУ перейшов до гнучкого курсоутворення на валютному ринку і прийняв рішення не втручатися у валютний ринок у формі інтервенцій. Одночасно регулятор підтримує ліквідність банківської системи і посилив заходи до валютних спекулянтів.

З початку поточного року гривня за офіційним курсом девальвувала до долара США більш ніж на 60% - до 12,98 грн/дол. згідно курсом, що діє з другої половини понеділка, 14 квітня.