Apple встановила рекорд з капіталізації / Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple стала першою зареєстрованою в США компанією, ринкова капіталізація якої досягла $ 2 трлн.

Про це повідомляє Business Insider.

Читайте такожСуд зобов'язав Apple виплатити $506 мільйонів за умисне порушення патенту

Відео дня

Капіталізація досягла $2 трлн після того, як акції техно-гіганта виросли на 1,2% до історичного максимуму в $ 467,84 за папір в ході торгів 19 серпня.

Раніше єдиною зареєстрованою на біржі компанією, капіталізація якої перевищувала $2 трлн, була нафтова Saudi Aramco. Вартість нафтової компанії підіймалася вище $2 трлн в грудні 2019 року, через день після рекордного первинного публічного розміщення акцій.

Зростання капіталізації

Зростання капіталізації Apple пов'язане з рекордними показниками основних фондових індексів США. Вони різко виросли відтоді, як в березні досягли багаторічного мінімуму. Цьому сприяли стимули Федеральної резервної системи, очікування успішної вакцини проти коронавірусу і сподівання на новий пакет економічної допомоги.

Коронавірус

Також наголошується, що попри пандемію коронавірусу в Apple був успішний рік. Компанія відзвітувала про зростання квартальних доходів на 60%, що перевершило очікування Уолл-стріт.

Хронологія подій

  • 31 липня 2020 року Apple стала найдорожчою компанією світу, обігнавши Saudi Aramco.
  • 11 серпня 2020 року статок генерального директора Apple Тіма Кука перевищив 1 мільярд доларів внаслідок наближення ринкової капіталізації компанії до 2 трильйонів доларів.