Екс-голову аеропорту "Бориспіль" підозрюють в мільйонних зловживаннях / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому керівнику ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», підозрюваному у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на понад 16,5 млн грн, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн 255 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

До чого зобов’язали підозрюваного екс-керівника аеропорту «Бориспіль»

Також суд поклав на підозрюваного ряд процесуальних обов’язків, а саме: прибувати до детектива, прокурора за першою вимогою; не відлучатися з м. Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів або суду; повідомляти детективу, прокурору про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон.

Відео дня

Строк дії обов’язків до 11 листопада 2020 року.

Читайте такожУ Львові піймали на хабарі посадовця Держслужби з безпеки на транспорті

Розкрадання у "Борисполі": деталі корупційної схеми

Слідством встановлено, що протягом 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю. Проте це майно належить Міністерству інфраструктури і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна за відповідною конкурсною процедурою.

«І лише після того, як у 2019 році державне підприємство отримало рекомендації про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінального правопорушення, службовці «МА «Бориспіль» припинили укладання незаконних договорів», - йдеться у повідомленні.

Нині сума збитків, завданих лише від реалізації двох таких договорів, сягає понад 16,5 млн грн, зазначили в САП.

Дії колишнього керівника державного підприємства та начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 7 вересня прокурори САП і детективами НАБУ повідомили про підозру екс-керівнику ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і начальнику служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на понад 16,5 млн грн.