false

Навіть у розпал пандемії коронавірусу група "Метінвест" підтримує податковими відрахуваннями Маріуполь та інші міста України, в яких зосереджені її підприємства.

Як повідомили в прес-службі "Метінвесту", за дев'ять місяців 2021 року підприємства компанії перерахували до міського бюджету Маріуполя 1,023 млрд грн.

Найбільше податків перерахували підприємства, що входять до групи - ММК імені Ілліча, МК "Азовсталь", ТОВ "Метінвест Промсервіс" і Маріупольський ремонтно-механічний завод – 77,5% (793,5 млн грн); інші підприємства "Метінвесту" - 22,5% (229,7 млн грн).

Відео дня

Читайте також"Метінвест" забезпечує до 69% доходів місцевих бюджетів у регіонах присутностіЗазначається, що стабільна робота підприємств групи й перерахування ними податків забезпечують розвиток регіонів. Так, за 15 років компанія сплатила до бюджетів різних рівнів 165 млрд гривень.

Гендиректор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі наголосив, що "Метінвест" - один з найбільших інвесторів в українську економіку.

"Завдяки щоденній праці наших металургів у Маріуполя є можливість платити заробітну плату лікарям і забезпечувати лікарні всім необхідним", - зазначив він.

false

Солідарний з ним і генеральний директор ММК імені Ілліча Тарас Шевченко. Він відзначив внесок співробітників у розвиток України та Маріуполя. За його словами, завдяки таким податковим відрахуванням підприємств групи виплачується зарплата вчителям, лікарям і комунальникам.

false

Нагадаємо, у 2020 році підприємства групи "Метінвест" за рішенням акціонерів компанії Ріната Ахметова і Вадима Новинського відмовилися від запропонованих державою через пандемію податкових канікул і сплатили до бюджету Маріуполя 9 місяців 0,9 млрд гривень. Це дозволило суттєво підтримати місто.