Витрату коштів контролює Держаудитслужба / фото УНІАН

Міністерство фінансів України оприлюднило інфографіку про використання коштів Фонду боротьби з COVID-19 станом на 7 липня 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Для уряду і Міністерства фінансів принциповим та першочерговим є завдання щодо запобігання будь-яких зловживань чи нецільового використання коштів Фонду. За ініціативою Мінфіну прийнято постанову Кабміну, яка розкриває бенефіціарних власників у закупівлі Фонду COVID-19. Аудит - це ключовий механізм, що дозволяє уникнути або виявити зловживання. З цією метою Держаудитслужба здійснює безперервний контроль за використанням коштів, що спрямовуються в рамках Фонду", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Україні поки немає другої хвилі COVID-19 – Зеленський

Згідно з інфографікою, 38,17 млрд грн спрямовано на заходи запобігання і боротьби з COVID-19, 11,48 млрд грн - до Фонду соцстрахування та на випадок безробіття, 2,7 млрд грн - доплата до зарплати працівникам, зайнятим на ліквідації COVID-19, 1,66 млрд грн - на грошову допомогу по догляду за дітьми.

Інфографіка Міністерства фінансів України

Всього з COVID-фонду станом на 7 липня використано 54 млрд грн.

Довідка УНІАН. 13 квітня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету на 2020 рік, якими створила Фонд боротьби з коронавірусом і його наслідками на більш ніж 64 мільярди гривень. 18 квітня зміни підписав президент.

Як повідомляв УНІАН, станом на 1 липня 2020 року, Кабінет міністрів України розподілив 19 мільярдів гривень на боротьбу з COVID-19.

6 липня 2020 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до Кабінету міністрів з проханням виділити 14,5 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19.