Ілюстрація REUTERS

Протягом декількох років міжнародні інвестори вкладали кошти в облігації, які мають відношення до італійської мафії.

Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на наявні в розпорядженні фінансові та юридичні документи.

Так, за даними видання, міжнародні інвестори з 2015 по 2019 рік витратили близько 1 млрд євро на придбання таких облігацій.

Відео дня

Читайте такожІнвестори вивели з країн, що розвиваються, понад $100 мільярдів - експерт

Частина цих паперів має відношення до злочинної організації Ндрангета, одним з найбільш впливових мафіозних угруповань Італії.

Серед покупців бондів виявився Banca Generali, один з найбільших приватних банків Європи. Консалтингові послуги в цій угоді надавала компанія EY, що входить до «великої четвірки» аудиторських компаній. Облігації купували також пенсійні фонди, хедж-фонди та сімейні офіси, які шукали способи отримати високу дохідність.

Довідка УНІАН. Ндрангета - одне з найбагатших злочинних угруповань на Заході. Організація займається незаконним обігом кокаїну, відмиванням грошей, здирництвом та контрабандою зброї. За оцінкою Європолу, річний обіг організації, яка складається з сотень автономних кланів, становить не менше 44 млрд євро.

Як повідомляв УНІАН, у квітні глава МВФ Крісталіна Георгієва спрогнозувала, що пандемія коронавірусу призведе до найглибшої кризи з часів Великої депресії. Вона підкреслила, що навіть при найкращому сценарії у 2021 році можна очікувати лише часткового оздоровлення економіки.

У травні 2020 року ціни на акції країн з ринками, що формуються, впали в середньому на 20%.