За право власності на відкритих торгах змагалися 6 учасників / фото УНІАН Володимир Гонтар

Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні черговий спиртзавод держпідприємства "Укрспирт" - Іванківське місце здійснення діяльності (МЗД) у Черкаській області за 90 млн грн.

Про це повідомила прес-служба ДП "Укрспирт".

Читайте такожФонд держмайна похвалився виручкою з продажу спиртзаводів

Відео дня

"За право власності на відкритих торгах змагалися 6 учасників, які збільшили ціну в 4,4 раза зі стартових 20,3 млн грн до 90 000 001 грн", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що фінальні ставки учасників відрізнялися всього на 1 гривню.

Згідно з інформацією на майданчику Prozorro.Продаж, переможцем торгів стало ТОВ "Сучасна комерційна діяльність", зареєстроване в Києві.

Активи Іванківського спиртзаводу розташовані в селах Іваньки та Поташ Маньківського району Черкаської області.

Загальна площа будівель і споруд становить 10 тис. кв. м, серед яких: головний корпус, дріжджобродильне відділення, майстерні, бардонасосна станція, лабораторія, склади, гаражі, пилорама.

Продаж спиртзаводів

  • З початку 2021 року Фонд держмайна продав шість державних спиртзаводів на більш ніж пів мільярда гривень.
  • У 2020 році Фонд держмайна провів 20 успішних аукціонів щодо приватизації спиртзаводів.
  • 3 грудня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про лібералізацію у сфері виробництва спирту та скасування державної монополії на спиртову галузь. Монополістом у спиртовій галузі України було державне підприємство "Укрспирт", створене у 2010 році. Уряд планує завершити приватизацію "Укрспирту" до 1 липня 2021 року, виставивши на продаж понад 40 заводів.