Відшкодування здійснюється за договорами банківського вкладу / фото УНІАН Володимир Гонтар

Фонд гарантування вкладів фізосіб з 29 вересня 2020 року здійснює відшкодування коштів вкладникам банку "Аркада" за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку в межах 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Читайте такожФонд гарантування почав ліквідацію збанкрутілого банку "Аркада"

Відео дня

Відшкодування коштів

Зазначається, що відшкодування коштів здійснюється через відділення банків-агентів Фонду: Ощадбанку, ПриватБанку, Правекс-банку, Альфа-банку, Кредо-Банку, Укргазбанку, ПУМБу, ТАСКОМБАНКу, банку "Південний", Універсал Банку, Ідея Банку.

"Для отримання коштів за вказаними договорами вкладникам необхідно звернутися до будь-якого з певних банків-агентів з паспортом або іншим документом, що засвідчує особу.

Фізичні особи - резиденти додатково пред'являють документ, виданий відповідним контролюючим органом, що засвідчує їх реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім осіб, в паспорті яких контролюючим органом зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або паспорт внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків або територіальними підрозділами Державної міграційної служби України внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків/внесено запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії чи на паспорті проставлено слово "відмова").

Виплати здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень незалежно від кількості вкладів в одному банку", - пояснили у відомстві.

Ліквідація банку

25 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку "Аркада" на підставі рішення Національного банку України.

Що цьому передувало

  • Правління Національного банку віднесло банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів його капіталу менш ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня розпочав процедуру виведення Банку "Аркада" з ринку.
  • Банк "Аркада" і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, які будувалися із залученням коштів фізичних та юридичних осіб.
  • За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей кількість постраждалих перевищує 30 тисяч.
  • Банк "Аркада" (м.Київ) працює на ринку України з 1993 року і входить до групи невеликих фінансових установ.