Банк вирішили ліквідувати, оскільки ніхто не захотів його купити / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку "Аркада" на підставі рішення Національного банку України від 25 вересня.

Читайте такожДержава зможе гарантувати українцям вклади на суму до 600 тисяч гривень-НБУ

Як передає прес-служба Фонду, процедура ліквідації призначена строком з 25 вересня 2020 до 24 вересня 2023 року включно.

Відео дня

"Таке рішення прийнято виконавчою дирекцією ФГВФО у зв'язку з тим, що відкритий конкурс з продажу цього банку інвестору не відбувся через відсутність учасників", - сказано в повідомленні.

Хто буде ліквідатором банку, що лопнув

Уповноваженою особою Фонду з делегуванням повноважень ліквідатора банку "Аркада" призначений провідний фахівець з питань ліквідації банків Ілля Луньо.

У ФГВФО нагадали, що зараз тривають виплати коштів вкладникам банку "Аркада" за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився на момент введення в банк тимчасової адміністрації, і за договорами банківського рахунку.

Терміни приймання вимог кредиторів

Зазначається, що вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування в газеті "Голос України" оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку.

"Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, отриманих в результаті ліквідації банку та реалізації його майна (активів), у черговості, передбаченій частиною першою статті 52 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • Правління Національного банку віднесло банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів його капіталу менш ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня розпочав процедуру виведення Банку "Аркада" з ринку.
  • Банк "Аркада" і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, які будувалися із залученням коштів фізичних та юридичних осіб.
  • За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей кількість постраждалих перевищує 30 тисяч.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 11 Вересня 2020 року почав здійснювати виплати коштів вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада".
  • Банк "Аркада" (м.Київ) працює на ринку України з 1993 року і входить до групи невеликих фінансових установ.