Шевченко поставив перед Нацбанком амбітне завдання / фото УНІАН

Національний банк України, згідно з основними принципами грошово-кредитної політики на 2021 рік, ставить перед собою амбітне завдання - пожвавити банківське кредитування й сприяти здешевленню фінансових ресурсів для розвитку реального сектора економіки.

Читайте такожНацбанк розширив критерії застави за кредитами для підтримки ліквідності

Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в ході брифінгу.

Відео дня

"Основні принципи грошово-кредитної політики на 2021-це сигнал бізнесу та експертній спільноті про послідовність нашої політики. Низька і стабільна інфляція залишається нашим пріоритетом. Водночас Національний банк ставить перед собою амбітне завдання - не лише підтримувати помірні темпи зростання цін, а й оживити банківське кредитування, сприяти здешевленню й подовженню терміновості фінансових ресурсів для розвитку реального сектора економіки", - зазначив Шевченко.

На що звернуть особливу увагу

Як сказано в матеріалах НБУ, особлива увага приділятиметься розвитку кредитування, і заходи з підтримки кредитування включатимуть також активну взаємодію з урядом в частині зниження кредитних ризиків банківської системи і структурної перебудови економіки.

"Підвищення рівня кредитування та довіри до банківської системи повинні сприяти формуванню потужного внутрішнього ринку і підвищенню стійкості економіки до шокових впливів. У середньо- і довгостроковій перспективі це забезпечить надійну основу для збереження стабільної та низької інфляції", - йдеться в матеріалах Нацбанку.

Що цьому передувало

  • Раніше глава НБУ Кирило Шевченко заявив, що українські банки за останні три місяці значно знизили кредитні ставки для бізнесу.