Ethereum почав дорожчати-плюс 7% за добу / фото ua.depositphotos.com

Друга за популярністю цифрова монета у світі – Ethereum - почала дорожчати. За добу "ефір" додав близько 7% – курс підібрався до позначки в 1700 доларів.

Разом з тим, за даними CoinMarketCap, капіталізація криптовалюти знову перевищила $200 млрд при добових обсягах торгів в $15,5 млрд.

Ethereum почав дорожчати після того, як творець криптовалюти Віталік Бутерін повідомив, що масштабне оновлення мережі під назвою "Злиття" заплановано на 13-15 вересня. Блокчейн перейде на модель Proof-of-Stake, залишивши майнінг в минулому. Очікується, що цей крок зробить мережу швидшою та енергоефективнішою.

Відео дня

Також важливим наслідком переходу на PoS стане вибуття з гри криптомайнерів. Це може значно вплинути на кон'юнктуру ринку в короткостроковій перспективі, а також нормалізувати ситуацію на ринку графічних адаптерів. 

Скріншот CoinMarketCap

Зауважимо, що і біткоїни, і Ethereum все ще коштують лише 60% і 70% відповідно від своїх рекордних максимумів. Крипторинок, починаючи з 2022 року, страждає від безлічі банкрутств і проблем з ліквідністю, а також невдалих проєктів, які призвели до того, що капіталізація криптовалютного ринку втратила майже $2 трлн. 

Раніше експерти ринку радили інвесторам потихеньку позбавлятися від мемної крипти. Наголошується, що з подальшим формуванням крипторинку неминуче його природне очищення від такого роду жартівливих проєктів.

Вас також можуть зацікавити новини: