Найближчим часом Верховна Рада має розглянути це питання / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів пропонує збільшити з 3 до 8 млрд грн суму, яка буде спрямована з бюджету на 2021 рік на реалізацію програми президента Володимира Зеленського з виплати 1000 грн вакцинованим від коронавірусу.

Про це під час вступного слова на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожУкраїнцям розповіли, чи спровокує "тисяча Зеленського" чергове подорожчання

Відео дня

"Мета програми - підтримати бізнес, який постраждав в результаті пандемії, і простимулювати вакцинацію в державі. Оскільки очікуємо зростання звернень, ухвалено рішення збільшити суму, яка буде спрямована на виплати вакцинованим українцям вже цього року до 8 млрд грн. Найближчим часом Верховна Рада повинна розглянути це питання", - сказав він.

Гроші за вакцинацію:

  • 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антикорозійної вакцини, зможуть отримати через додаток "Дія" по 1 тис. грн.
  • Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.
  • Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.
  • Передбачалося, що з державного бюджету на 2021 рік на цю програму буде спрямовано 3 млрд грн, така ж сума передбачена в держбюджеті-2022.
  • 18 листопада Верховна Рада попередньо схвалила виділення 3 мільярдів на виплати вакцинованим.
  • Програма стартує з 19 грудня.