Продавцям не дозволятимуть працювати без захисної маски / УНІАН

Кабінет міністрів 29 квітня розглянув питання про відновлення роботи продовольчих ринків під час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу.

Відкриття ринків раніше анонсував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте такожМіжнародний валютний фонд попередив Банкову про проблеми – ЗМІ

Відео дня

"Для того, щоб це було безпечно, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю. Зараз планується відкриття продовольчих ринків, які спроможні забезпечити все необхідне для дотримання санітарних норм", - заявив він учора.

У постанові, що подана на розгляд уряду, йдеться про допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски або респіратора.

Також передбачені інші заходи: проходження безконтактного температурного скринінгу; наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком; кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгівельної площі ринку; проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня; відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території; відстань від між робочими місцями продавців - не менш як три метри; забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та профілактики коронавірусної хвороби COVID-19; забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.