Збереження Києвом визначення "ССС+" в рейтингу S&P Global Ratings сприятиме повоєнному відновленню українських міст.

Про це написав політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook.

"Україна просіла у свіжому рейтингу S&P Global Ratings до "СС". На жаль, це очікувано в нинішніх умовах. Проте показник столиці визначили як "ССС+". Тобто місто здатне виконувати свої боргові зобов’язання. І це дає підстави для оптимізму. Це означає, що у Кличка, навіть в умовах війни, справляються з обслуговуванням  боргів міста. А значить, столиця може розраховувати на фінансову підтримку міжнародних структур", - написав Голобуцький.

Відео дня

Він зазначив, що репутація столиці у стосунках з міжнародними партнерами допоможе іншим громадам отримати допомогу після війни.

"Чому це хороша новина для всієї країни? Тому що у повоєнному відновленні країни наші міжнародні партнери гратимуть ключову роль. Без інвестицій і запозичень, на відбудову знищеної росіянами інфраструктури підуть десятки років. І сьогодні київська влада створює прецедент, який допоможе великим і маленьким українським громадам отримати підтримку після завершення бойових дій. Це справді додає трохи впевненості", - підсумував експерт.