В Україні запустять програму кредитування бізнесу «Нові гроші» / фото УНІАН

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив законопроект, необхідний для запуску нової програми кредитування бізнесу «Нові гроші».

Читайте такожУ Кабміні розповіли, скільки дешевих кредитів для бізнесу бачили українські банки

«Пропонуємо законопроект, який пропонує кредитування на 5 млрд грн для мікро-, малого та середнього бізнесу. Українські підприємці зможуть отримувати кредити фактично під нуль відсотків. Держава гарантує 80% тіла кредиту перед банком», - сказав під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

За його словами, влада й надалі буде пом'якшувати умови для бізнесу, щоб підприємці могли отримати кредитування в банках. Йдеться про застави, мету використання коштів, показники кеш-флоу і прибутку.

«Менше контролю, більше свободи для українського бізнесу - це основний шлях, яким потрібно рухатися зараз для подолання кризи», - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів представить нову програму пільгових кредитів для бізнесу «Нові гроші».

«Власне, для тих людей, які повернулися із заробітків, для діючого бізнесу, який хоче зберегти робочі місця. Це також буде програма пільгових кредитів, як говорив президент, 3-відсоткова ставка, також відстрочка виплати «тіла» кредиту і, можливо, кредитні канікули за відсотками», - сказав прем'єр.