Ілюстрація REUTERS

Нова програма пільгового кредитування «Нові гроші» буде спрямована на підтримку підприємців з річним оборотом до 10 млн євро, заявив під час брифінгу міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Читайте такожПрезидент анонсував пільгову іпотеку для населення і кредити для малого бізнесу

«Програма «Нові гроші» передбачає фінансування мікро- та малих підприємців, це компанії з оборотом в еквіваленті 10 млн євро. Мета цієї програми - надати фінансування на першочергові цілі, які необхідні для підприємств: на виплату заробітної плати, для оплати комунальних послуг, оренди, податкових та обов'язкових платежів», - сказав він.

Відео дня

«Термін кредитування - до двох років. Процентна ставка - 3%. Різниця між 3% і ставками, які будуть визначені банками на основі рефінансування Національним банком, компенсуватиметься державою», - додав міністр.

Також програма передбачає відтермінування на вісім місяців з оплати тіла кредиту і відтермінування у погашенні відсотків.

За словами міністра, умовами для претендентів на отримання коштів за програмою є збереження фонду оплати праці і кількість працівників.

Петрашко зазначив, що для запуску програми необхідно внести зміни до законодавства.

«Ця програма - доступ до нових грошей. Це близько 30 млрд грн, програма спрямована на малі підприємства. Ця програма ще не працює, вона передбачає зміни до законодавства, які уряд ухвалив минулої середи як законодавчу ініціативу», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів презентує нову програму пільгових кредитів для бізнесу «Нові гроші».

«Власне, для тих людей, які повернулися із заробітків, для діючого бізнесу, який хоче зберегти робочі місця. Це також буде програма пільгових кредитів, як говорив президент, до 3% процентна ставка, також відтермінування виплати тіла кредиту і, можливо, кредитні канікули щодо відсотків», - сказав прем'єр.