Рада ратифікувала угоду з Данією про пільгове кредитування / фото УНІАН

Верховна Рада ратифікувала рамкову угоду між урядом України та урядом Королівства Данія про загальні умови і процедури, організаційні заходи та фінансові умови реалізації програми Danida Business Finance, яка передбачає пільгове кредитування для нашої країни.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту (№ 0039) проголосували 334 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, рамкову угоду було підписано ще в березні минулого року. Програма Danida Business Finance (DBF) реалізується урядом Королівства Данія та передбачає надання безпроцентних позик.

Відео дня

Читайте такожУкраїна планує відмовитися від кредитів МВФ до 2023 року – Мінфін

"Допомога надається країнам, що розвиваються, для фінансування проектів у сферах відновлюваної енергетики та енергоефективності; води і стічних вод. Фінансування відбувається шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Королівстві Данія позик уряду України або українським суб'єктам господарювання під державні гарантії. DBF пом'якшить умови кредиту шляхом надання допомоги, яка передбачає субсидію у вигляді процентних виплат на весь період кредитування, експортну кредитну премію і банківську маржу", - сказано в пояснювальній записці.

З урахуванням допомоги DBF позики будуть безвідсотковими, а термін їх погашення становитиме до 10 років. Вони також можуть покривати до 100% вартості проекту.

Як повідомляв УНІАН, у березні минулого року міністр фінансів України Оксана Маркарова і посол Королівства Данія в нашій країні Рубен Медсен підписали Рамкову угоду між урядами країн про умови та процедури реалізації програми Danida Business Finance (DBF) в Україні. Програма передбачає надання безпроцентних позик для фінансування проектів у сферах відновлюваної енергетики та енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод.