Курс гривні до долара 3 грудня зміцнився на 5 копійок - до 40,30 грн / дол / фото УНІАН

Курс долара у більшості обмінників найближчими днями, 3-4 грудня, перебуватиме у межах коридору: прийом 39,40 – 40,10 гривень, продаж від 40,15 до 40,40 гривень. Що стосується євро, то основна частина обмінників у суботу та неділю виставлять котирування у межах: прийом 40,70 – 41,50 гривні й продаж 41,75 – 42,00 гривні.

Такий прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що цими днями власники обмінників продовжать виставляти широкий спред для купівлі/продажу євровалюти у межах від 25 копійок до 1,30 гривні, а по долару – у межах від 20-25 копійок до 1 гривні. Таким чином вони будуть мінімізувати свої ризики, відбиваючи витрати на генератори і на логістику доставки готівки в умовах віялових відключень електрики.

"При цьому, у тих регіонах, де питання з відключеннями світла проходять відносно прогнозовано, що дає можливість більшій кількості обмінників щодо повноцінно працювати і конкуренція між пунктами обміну валют буде вище – спред між купівлею/продажем валюти буде меншим", – додав експерт.

Там, де енергетики поки не змогли увійти у графік планових відключень, фінансисти будуть намагатися заробити максимально, впевнений Козирєв:

"Вибір у громадян під час купівлі/продажу валюти у таких регіонах буде досить невеликий, чим і скористаються діючі в таких важких умовах окремі пункти обміну. Тому на особливе зниження цінників громадянам чекати не варто".

Курс долара в Україні: скільки коштує долар 3 грудня

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 3 грудня зміцнився на 5 копійок – до 40,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні знизився на 10 копійок – до 41,70 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня – 39,90 грн за долар. Курс євро до гривні знизився на 10 копійок – до 41,30 грн/євро.