Курс гривні до долара 3 травня зміцнився на 13 копійок - до 37,87 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

До кінця поточного тижня, 7 травня, курс долара в Україні коливатиметься у межах коридору 37,4 - 38,1 гривні за долар.

Такий прогноз зробила директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, вказавши на те, що минулого тижня гривня досить динамічно зміцнювалася, передає 24 канал.

"Це була реакція на часткову лібералізацію валютних обмежень, зокрема, розширення ліміту продажу готівкової валюти через каси банків. Великі системні банки, користуючись цим рішенням, почали знижувати вартість готівкового долара, щоб запропонувати українцям конкурентні умови придбання валюти, чим спровокували зниження курсу в цілому на ринку", - зазначила експерт.

Відео дня

Банкір прогнозує, що схожі тенденції будуть спостерігатися і на цьому тижні, посилення конкуренції між банками і небанківськими установами збереже загальний тренд по зміцненню готівкового курсу.

Карс долара в Україні - скільки коштував долар 3 травня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 3 травня зміцнився на 13 копійок - до 37,87 грн/дол. За євро курс гривні зміцнився на 5 копійок - до 41,65 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,65 грн за долар. Курс євро подешевшав на 5 копійок - до 41,50 грн/євро.