5 грудня курс гривні до долара залишався на рівні попереднього дня – 40,30 грн/дол. / Фото REUTERS

Наявний курс долара в Україні може знизитися у разі блекаута на початку грудня до 39,5-40 грн/дол. Однак, якщо він не буде тривалим, то курс залишиться в межах 40-41 грн/дол.

Такий прогноз зробив директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко, зазначивши, що на цей час у зв'язку із ракетними ударами Росії по об'єктах енергоструктури, ажіотажу на готівковий долар немає – українці вважають за краще тримати достатній запас готівкової гривні, передає "Обозреватель".

"Очевидно, в умовах тривалого блекаута будуть потрібні гривневі готівкові. Підвищений попит на гривню може призвести до зміцнення гривні на час блекаута... Існує ймовірність зниження курсу долара до 39,5-40 грн. Але після енергетичної стабілізації курс найбільш очікувано повернеться в межі 40-41 грн/дол", – прогнозує експерт.

Курс долара в Україні: скільки коштував долар 5 грудня

Раніше повідомлялося, що в банківських обмінниках Києва 5 грудня курс гривні до долара залишався на рівні попереднього дня – 40,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 25 копійок – до 41,95 грн/євро.

І курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишався на рівні попереднього дня – 39,90 грн за долар. А курс євро до гривні подорожчав на 20 копійок – до 41,30 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: