Курс гривні до долара 4 жовтня ослаб на 15 копійок - до 38,35 грн за долар / фото ua.depositphotos.com

Щоб курс долара в Україні досяг позначки в 50 гривень, повинен реалізуватися вкрай негативний сценарій, зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій, передає "Мінфін".

"Для суттєвої курсової корекції має відбутися реалізація якогось вкрай негативного сценарію, підстав для якого ми не бачимо. Це не той розвиток подій, який ми вкладаємо в розуміння керованої гнучкості курсу", - сказав він.

Також Гелетій пояснив значення закладеного у проект державного бюджету курсу долара на рівні 42 грн/дол.:

Відео дня

"Курс в бюджеті - це чисто розрахунковий показник. Він необхідний для обліку показників бюджету. При цьому в нашій історії він практично постійно відрізнявся від фактичного значення курсу. НБУ ніколи не орієнтувався і не орієнтується на курс, закладений у бюджет. У нас свої завдання, пріоритетне з яких - збереження курсової стійкості".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 4 жовтня

Як писав УНІАН, в банківських обмінниках України готівковий курс гривні до долара 4 жовтня ослаб на 15 копійок - до 38,35 грн за долар. Щодо євро курс гривні не змінився і склав 40,80 грн за євро.

А курс долара в "ПриватБанку" 4 жовтня залишився на рівні попереднього показника - 37,85 грн за долар. Курс готівкового євро у фінустанові сьогодні також не змінився і склав 40,75 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: