Курс гривні до долара 31 Березня зміцнився на 10 копійок - до 38,00 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні у квітні коливатиметься в межах 37-39 грн/дол., якщо не відбудеться ніяких виняткових подій.

Такий прогноз зробив кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський, висловивши впевненість, що нижче 37 грн/дол. курс навряд чи впаде, передають Факти ICTV.

Що стосується безготівкового долара, то стосовно гривні він залишається стабільним, хоча Нацбанк постійно продає валюту для задоволення попиту, зазначив експерт.

Відео дня

"Минулого тижня обсяг продажу валюти Нацбанком зріс до 500 млн доларів, що свідчить про зростання попиту на валюту. Однак іноземні кредити і гранті надходять стабільно в запланованих обсягах. Це забезпечує стабільність валютного курсу і навіть дозволяє нарощувати валютні резерви", - заявив Хмелевський.

Він не виключив, що така стабільність може бути зруйнована у будь-який момент. До падіння гривні може призвести, на його думку, загострення бойових дій, збільшення обстрілів, загроза ядерного удару.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 31 березня

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 31 Березня зміцнився на 10 копійок - до 38,00 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився на 5 копійок і склав 41,15 грн/євро.

А курс готівкового долара у "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,75 грн за долар. Курс євро до гривні подорожчав на 15 копійок - до 40,95 грн/євро.