фото mars.com

«Стара модель капіталізму потребує еволюції — настав час для нового плану розвитку», —  такими словами Стівен Беджер, директор Фонду взаємовигідної економіки Mars і колишній Голова ради директорів Mars Inc., почав своє звернення. На його переконання, пандемія коронавірусу відкрила унікальну можливість для розвитку більш стійкої, інклюзивної економіки.

Створений компанією Фонд взаємовигідної економіки є незалежним підрозділом Mars Inc. і покликаний трансформувати усталений підхід до ведення бізнесу. Ідея полягає в тому, щоб підприємства у своїй діяльності також враховували інтереси суспільства, а не лише власні. За словами Стівена Беджера, це позитивно позначиться як на світовій економіці й екологічній ситуації, так і на самому бізнесі.

Ґрунтуючись на вищевказаному підході, Mars Inc. вивчає способи, як зробити більше для створення фінансової цінності компанії, посилити згуртованість спільноти, захистити і відновити навколишнє середовище. Зокрема, Mars створив два підрозділи Фонду: планується, що перший надаватиме платні послуги для бізнесу, зокрема навчання керівників і консультування. А другий займатиметься дослідницькою та громадською діяльністю.

Відео дня

«Світ перебуває на роздоріжжі. Пандемія COVID-19 яскраво продемонструвала, наскільки серйозно порушені соціальні та економічні моделі. Дуже важливо враховувати нинішню ситуацію, щоб побудувати майбутнє, яке влаштує кожного з нас», — зазначив Стівен Беджер.

Це і є принцип взаємовигідної економіки — процвітання шляхом створення міцних взаємних вигод для людей і планети.