'Метінвест' у 2022 році попри війну сплатив 20,5 мільярди гривень податків

Група компаній "Метінвест", з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, у 2022 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 20,5 мільярдів гривень податків та зборів.

Як повідомляє прес-служба компанії, трійку найбільших відрахувань групи в Україні сформували податок на прибуток (6,6 млрд грн), єдиний соціальний внесок (понад 4 млрд грн) і податок на доходи фізичних осіб (3,7 млрд грн).

Водночас, в умовах воєнних дій українські підприємства "Метінвесту" у 2022 році порівняно з попереднім роком збільшили плату за користування надрами на 10% – до 3,2 млрд грн, а плату за землю на 28% – до 1,1 млрд грн.

Відео дня

Крім того, значним джерелом наповнення групою державного та місцевих бюджетів України у 2022 році став екологічний податок на суму понад 600 млн грн.

"Минулий рік був дуже складним для всієї країни й для бізнесу зокрема. Підприємства "Метінвесту" в Україні працюють під постійною загрозою ворожих обстрілів та в умовах дефіциту електроенергії. Нам довелося перебудувати роботу, зокрема, через зупинення маріупольських комбінатів і логістичні обмеження. Проте група залишається одним із найбільших платників податків у державі й одним із найбільших приватних спонсорів української армії. Ми й надалі будемо надійною опорою для країни – до і після перемоги України над ворогом", – прокоментував генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Як повідомляв УНІАН, також група компаній "Метінвест" активно підтримує ЗСУ. Так, нещодавно група передала українським воїнам 100 безпекових модулів, які дають змогу швидко облаштувати мобільні укриття на передових позиціях.

Також наприкінці січня "Метінвест" передав ЗСУ на Бахмутський напрямок сотню дронів DJI Mavic 3 загальною вартістю понад 10 млн грн.

Загалом з лютого 2022 року "Метінвест" надав допомогу силам оборони України на  понад 1,5 млрд грн. Група постачає до Збройних сил України, Національної гвардії та Головного управління розвідки бронежилети, шоломи, дрони, автівки, прилади нічного бачення та інше обладнання та техніку, що допомагає захищати Україну.