Мінфін позичив на внутрішньому ринку майже 2 мільярди гривень / фото bank.gov.ua

Міністерство фінансів України на щотижневому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 16 червня, залучило до державного бюджету 1,96 мільярда гривень.

Читайте такожДержбюджет недоотримав понад 50 мільярдів гривень планових доходів

Як повідомляється на сайті міністерства, кошти отримані в результаті продажу облігацій на суму 531,71 мільйона гривень, 482,96 мільйона гривень, 729,13 мільйона гривень та 215,79 мільйона гривень, терміном обігу 105, 161, 616, 973 дні відповідно, із середньозваженою ставкою дохідності 7,5%, 8%, 10,57%, 10,76% річних відповідно.

Відео дня

Згідно з повідомленням Міністерства фінансів, опублікованому на офіційній сторінці в Facebook, ставки за короткостроковими інструментами досягли рекордно низького рівня з початку 2020 року.

"Разом з тим, спостерігається повернення попиту на довгострокові інструменти", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня Міністерство фінансів України після кількох тижнів перерви повернулося на внутрішній ринок запозичень, відновивши проведення щотижневих аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Викликана стрімким поширенням коронавірусу паніка на світових ринках спровокувала падіння валют країн і котирувань фондових бірж.

В результаті нерезиденти скоротили обсяг купівлі боргових паперів країн, що розвиваються, до яких відноситься та Україна.