Колегія Держмитслужби звільнила половину керівників українських митниць / фото УНІАН

Сьогодні на засіданні колегії Державної митної служби за участю міністра фінансів Сергія Марченка та виконуючого обов’язки голови Держмитслужби Ігоря Муратова було звільнено половину керівників українських митниць.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Зокрема, йдеться про припинення виконання обов’язків керівників Закарпатської, Енергетичної, Азовської, Подільської, Поліської, Північної, Слобожанської, Буковинської митниць. Також було вручено попередження про наступне звільнення керівнику Одеської митниці.

Відео дня

За словами міністра фінансів, впродовж останніх двох тижнів проводився ґрунтовний аналіз роботи кожної митниці.

"Комплексний аудит Держмитслужби ще триває. Однак за результатами показників діяльності низки митниць уже можна робити висновки про неефективність їх роботи, наслідком чого є кадрові рішення", - зазначив Марченко.

Читайте такожЗатримання на Одеській митниці: у ДБР повідомили подробиці

За його словами, це не останні кадрові ротації у митницях.

"Кадрові зміни у митній службі будуть тривати до тих пір, поки митниця не запрацює належним чином з висококваліфікованими і доброчесними працівниками", - наголосив міністр фінансів.

Він запевнив, що додатково в Україні забезпечать належні умови праці тим митникам, які пройдуть "жорсткий, але справедливий відбір".

Як повідомляв УНІАН, раніше журналіст Віталій Глагола повідомив, що в.о. начальника Закарпатської митниці та ще 8 очільників митниць було звільнено.

Нагадаємо, у грудні 2019 року офіційно почала працювати нова Державна митна служба України.

24 квітня 2020 року уряд звільнив Максима Нефьодова з посади голови Державної митної служби, яку він обіймав з 5 липня 2019 року.