Ілюстрація REUTERS

Підвищені внаслідок індексації пенсії у травні отримають 8,4 млн українських пенсіонерів, повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра Марину Лазебну.

Читайте такожУ Раді розповіли, скільки пенсіонерів отримають додаткову тисячу гривень

За її словами, в умовах карантину уряд виконує свої зобов'язання і посилює програми соціального захисту населення, в тому числі забезпечує зростання пенсій.

Відео дня

«У травні для 8,4 млн пенсіонерів будуть проіндексовані пенсії на 11%. Також до 2100 грн підвищено мінімальний розмір пенсії особам, страховий стаж яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків», - йдеться в повідомленні.

За словами голови міністерства, розмір пенсії зросте в середньому на 260 гривень.

У повідомленні наголошується, що кошти на виплату підвищених пенсій передбачені в прийнятих 13 квітня 2020 року зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати у розмірі 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн, а також проведення у травні індексації пенсій на 11%. Крім того, рішенням передбачена виплата у квітні одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн, для пенсіонерів, які отримують пенсію менш як 5 тис. грн.