Претензій до України у МВФ немає / фото УНІАН Володимир Гонтар

Претензій до того, як Україна виконує домовленості щодо структурних маяків чинної угоди stand-by, у МВФ немає.

Як повідомила прес-служба Мінфіну, про це в інтерв'ю одному з видань розповів заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Читайте такожУкраїна виконала всі умови для наступного траншу МВФ - Зеленський

Відео дня

За його словами, раніше були певні занепокоєння з приводу відставки глави НБУ Смолія. Але зараз "вже все нормально".

"Є новий голова Нацбанку, ми бачимо, що система працює стабільно, все нормально, жодних змін у банківському секторі від зміни персоналій не відбулося. Тобто новий менеджмент НБУ дотримується певного курсу, незалежний Нацбанк працює як працював", - цитує прес-служба Драганчука.

Заступник міністра зазначив, що у Фонду є питання до рішення Конституційного Суду з приводу НАБУ.

«Це рішення передбачає зміни до Закону про НАБУ, які потрібно внести та прийняти. І МВФ, звичайно, спостерігає за цим процесом", - наводяться в повідомленні слова Драганчука.

За словами заступника міністра, жодних перешкод для того, щоб Україна могла отримати транш цього року, поки немає, і в цей момент йде робочий процес.

Хронологія подій

9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду в розмірі 2,1 млрд доларів.

За словами президента Зеленського, Україна виконала всі умови для отримання другого траншу за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом.