Ілюстрація REUTERS

У квітні порівняно з лютим кількість запитів "віддалена робота" зросла на 83%. Такі дані наводяться в релізі за результатами дослідження «OLX Робота».

Читайте такожЗа рік ФОПів-айтішників в Україні побільшало на 22% (інфографіка)

«Роботодавці також підлаштуватися під нові умови ринку та в період посилених обмежень соціальних контактів почали більше пропонувати роботу онлайн і виконання послуг з дому. Найпопулярнішими за кількістю оголошень у квітні стали офіс-менеджери. У цьому місяці таких пропозицій для віддаленої роботи на «OLX Робота» стало майже у 2 рази більше», - повідомляється в релізі.

Відео дня

В обов'язки, які потрібно виконувати з дому таким фахівцям, входять прийом дзвінків та електронної пошти, ведення документообігу. У другий весняний місяць таким фахівцям в середньому по Україні пропонували 10 тис. грн.

Ще одна можливість — робота оператором. У квітні у порівнянні з лютим кількість оголошень з пошуку спеціалістів зросла більш ніж у два рази, оплата праці — в середньому 12,5 тис. грн.

Віддалену зайнятість, за даними дослідження, роботодавці пропонують також Instagram-фахівцям. У квітні у порівнянні з лютим оголошень про їх пошук стало на 72% більше. Платити за креативну роботу по всій Україні готові в середньому 19,5 тис. грн на місяць.

Відзначається, що роботодавці також активізувалися в пошуку менеджерів з продажу: їх у квітні почали шукати на 42% частіше. З будинку фахівці можуть легко контактувати з клієнтами та одержувати в середньому на 12,5 тис. грн.

Збільшилися шанси знайти роботу онлайн-адміністраторів: таких оголошень, згідно з даними релізу, стало на 46% більше. В їх обов'язки входить модерація онлайн-сторінок і сайтів. Отримати за місяць фахівці можуть в середньому 22 тис. грн.

Бухгалтери для роботи з дому — теж у попиті. Пропозицій працевлаштування для них у порівнянні з лютим стало в 5,5 разу більше. За місяць бухгалтерам пропонують в середньому 10 тис. грн.

У топ-10 віддалених вакансій вирвалися і дві професії, де роботодавці на «OLX Робота» ще в лютому не шукали фахівців, — це програмісти та копірайтери. Робота з комп'ютерним забезпеченням або з текстами не вимагає фізичної присутності в офісі, тому їх закономірно стали більше шукати у квітні. При цьому першим за місяць в середньому пропонують 20 тис. грн, а другим – 21,5 тис. грн.

Активніше з настанням карантину стали шукати ще і продавців для роботи з дому. Якщо раніше, в лютому — на платформі їх не шукали, то у квітні тут можна було вже знайти пропозиції такої зайнятості з рекордною середньою зарплатою понад 29 тис. грн.

Довідка УНІАН. «OLX Робота» – це онлайн-сервіс для пошуку і розміщення вакансій в сегменті робочих професій. Ресурс входить в трійку лідерів з пошуку персоналу в Україні. Кожен місяць платформу відвідують 2,4 млн користувачів. Щодня оголошення на платформі розміщують 20 000 роботодавців. База сервісу налічує майже 38 000 актуальних пропозицій з працевлаштування. 13% всіх вакансій припадає на роботу за кордоном.

OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. За даними Gemius, сервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.