Ілюстрація REUTERS

В очікуванні пом'якшення карантину на початку травня збільшився інтерес українців до пошуку роботи, в тому числі за кордоном.

Читайте такожОчікують $10 мільярдів: НБУ знизив прогноз переказів від заробітчан на $2,5 мільярда

Про це повідомляється в щотижневому звіті, опублікованому Національним банком України.

Відео дня

«Пожвавилася активність населення, в тому числі на ринку праці - збільшилася кількість резюме і поновився інтерес до пошуку роботи за кордоном», – наголошується в звіті.

Зокрема, у Нацбанку зафіксували невелике зростання кількості нових резюме, опублікованих на порталах з пошуку роботи. Особливо зростання спостерігається в таких сферах, як ресторанно-готельний бізнес, сфера обслуговування, краса та фітнес, а також страхування.

Активніше українці почали шукати роботу за кордоном. За даними НБУ, після недавнього спаду було зафіксовано зростання індексу міграційних настроїв. Зокрема, найбільше наші земляки шукають роботу в Польщі та Німеччині.

«Водночас у цілому економічна активність залишалася слабкою, про що свідчили поглиблення падіння попиту та обсягів виробництва електроенергії, в цілому негативні очікування підприємств щодо зайнятості, а також низький рівень кількості нових вакансій», - йдеться у звіті регулятора.

фото НБУ

Як повідомляв УНІАН, за даними Нацбанку, у другому кварталі 2020 року рівень безробіття в Україні зросте до 11,5%. Така оцінка ґрунтується на прогнозі НБУ щодо спаду реального ВВП у другому кварталі, а також результати соціологічних опитувань про кількість осіб, які раніше працювали, але втратили роботу в результаті введення карантинних заходів.