Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings прогнозує падіння реального валового внутрішнього продукту (ВВП) країн світу у 2020 році на 2,4% з відновленням у 2021 році на 5,6%.

Про це йдеться в презентованому в ході онлайн-конференції дослідженні економік країн, що розвиваються.

Відео дня

Зокрема, агентство прогнозує найбільші падіння у 2020 році в країнах єврозони - на 7,3%; у США - на 5,2%; в Японії - на 3,6%.

Також в агентстві повідомили, що кожен місяць жорстких карантинних обмежень скорочує річне зростання ВВП приблизно на 3%.

Згідно з дослідженням, на відміну від інших криз, коронакриза найбільше вдарить по ринку послуг, а не по товарній економіці.

Як повідомляв УНІАН, Департамент Організації Об'єднаних Націй (ООН) з економічних і соціальних питань прогнозує скорочення світового ВВП на 3,2% у 2020 році у порівнянні з роком раніше.

Через пандемію COVID-19 Міжнародний валютний фонд прогнозує найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 прогнозує падіння світового ВВП у 2020 році на 1,9% у порівнянні з попереднім роком.