Кредитну угоду з українськими банками в Мінінфраструктури називають безпрецедентним для України випадком

Консорціум із шести українських банків виділив Укравтодору кредит загальним обсягом 376 млн доларів США. Кошти підуть на будівництво та ремонт доріг і мостів в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Про підписання угоди повідомляє Міністерство інфраструктури на своїй офіційній сторінці у Facebook.

До консорціуму банків, що кредитують "Велике будівництво", увійшли: Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСкомбанк, Банк Кредит Дніпро і ПУМБ. Кредит під державні гарантії надається на 5 років під 4,9% річних.

Більшу частину кредиту виділяє державний Укрексімбанк. На його частку припадає 45% усієї кредитної угоди. Як зазначає Мінінфраструктури, минулого року Укрексімбанк також виділяв кошти на програму "Велике будівництво", які були одним з трьох основних джерел фінансування інфраструктурної програми.

Відео дня

Читайте такожВ Ямполі стартувало "Велике будівництво" мосту між Україною та МолдовоюКредитну угоду з українськими банками в Мінінфраструктури називають безпрецедентним для України випадком, що підтверджує довіру банківської системи до перетворень, що відбуваються, і готовність інвестувати у масштабні інфраструктурні проєкти.

Надалі залучення подібного фінансування планується розширити також на будівництво і реконструкцію аеропортів, залізниці, а також морської та річкової інфраструктури.

Нагадаємо, у червні для залучення додаткового фінансування програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Укравтодор розмістив на Лондонській фондовій біржі єврооблігації на суму 700 млн доларів США на термін 7 років під 6,25% річних.